Baileys tryffelit n.50 kpl
1 tölkki kondensoitua maitoa
1-1,5dl Baileys likööriä
250g Callebaut maitosuklaata tai tummaasuklaata
n.1dl kaakaojauhetta
Kaada kondensoitu maito kattilaan. Rouhi valko- ja tummasuklaanapit pienemmäksi. Kuumenna kondensoitua maitoa ja lisää suklaarouhe joukkoon. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut. Lisää Baileys. Seos on valmis kun seos on tasaista. Älä keitä seosta.
Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita kylmään (jääkaappiin tai vaikka pihalle) jäähtymään mieluiten yön yli.
Ota kokonaan jähmettyneestä massasta paloja lusikalla ja pyörittele ne käsissä palloiksi. Pyörittele pallot sitten kaakaojauheessa pallo kerrallaan.
Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.
Kommentit
Lähetä kommentti