Tuhatlehtikakku
Kinuski
2dl kermaa
1dl fariinisokeria
1dl ruokosokeria
0,5tl suolaa
1tl vaniljauutetta
1rkl voita
Pohja
Voitaikinapaketti
Kreemi
250g Voita (huoneenlämpöistä)
1rkl maitoa (kylmää)
Sekoita sokerit ja kerma kattilaan,
keitä kinuskia hiljalleen välillä sekoitellen 108-110 asteiseksi. Siirrä kattila lämmöltä ja lisää loput aineet. Anna kinuskin jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi ennen kakun kokoamista.
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Voitele vuoka kevyesti voisulalla ja painele taikinalevy + 1/4 toisesta taikinalevystä vuokaan. Sivele vielä taikinalevyn päälle kerros voisulaa. Laita paiston ajaksi päälle painoksi toinen vuoka, jotta taikina jää siis kahden vuoan väliin. Voit paistaa kerralla kaksi pohjaa.
Paista pohjia 12-18 minuuttia, pohjat ovat valmiit kun ovat pinnoiltaan rapeat ja kullan keltaiset.
Anna pohjien jäähtyä rauhassa.
Kreemiä varten vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa 5 minuutin ajan. Lisää lopuksi ruokalusikallinen kylmää maitoa ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.
Kakun kokoamiseen sivele yksi pohja palettiveitsellä ohuelti kreemillä, sitten kinuskilla. Kinuskin pälle seuraava pohja ja jatka kunnes kakku on koottu. Silota reunat mahdollisimman ohuelti kreemillä jotta saat tasaisen pinnan. Kakun reunat ovat perinteen mukaan koristeltu pohjalevyjen murusilla.
Pursotusta varten värjää osa kreemiä siniseksi ja osa valkoiseksi, tee pussiin sisäpuolelle raidat sinistä kreemiä ja täytä loput pussista valkoisella. Pursottele reunus ja liimaa siihen koristerakeet mielesi mukaan.
Itsenäisyyspäivän kakun loppusilaus on cocktailtikut Suomen lipulla.
Hei, tarvitsen tarkemmat tiedot vuoan koosta ja voitaikinasta. Mikä taikina, koko ja paino.kiitos
VastaaPoistaSaga