Jouluinen kääretorttu


Jouluinen kääretorttu

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
3/4dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte:
2dl vispikermaa
2dl luumumarmeladia
(2rkl sokeria)

koristelu:
2dl vispikermaa
3rkl sokeria
itsetehtyjä suklaapalloja

Suklaapallot saat tehtyä kivasti Wiltonin pallo-muotilla ja Callebautin laadukkailla suklailla. Näillä teet suositut kaakaopallotkin.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kaada ne vaahdon joukkoon. Sekiota varovasti taikina takaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun peltiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kumoa paistettu pohja heti uunista oton jälkeen toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu tasaisesti sokeria. Anna jäähtyä täytteen teon ajan.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon sitten luumumarmeladi. Voit halutessasi maustaa vaahdon vielä sokerilla, mutta itse marmeladi on jo melko makeaa. Levitä luumuvaahto kääretorttupohjalle ja kääri siitä rulla leivinpaperin avulla. Kääri sitten leivinpaperi vielä kääretortun ympärille tiukasti ja laita se jääkaappiin tekeytymään noin 30 minuutiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Ota kääretorttu jääkaapista ja poista leivinpaperi. Koristele torttu kermavaahdolla sekä koristeilla.


 

Kommentit