Kinuskipipari -kakku


 Tämä resepti on alunperin Kinuskikissalta, mutta hieman sitä on mukaeltu omaan makuun sopivammaksi.
Pieni kukka-reunavuoka sopii tämän kakun tekoon vallan mainiosti sillä muodosta tulee mieleen mikäs muukaan kuin pipari.

Kinuskipipari -kakku (vajaalle 10 hengelle)

pohja:
150g piparkakkuja
50g sulatettua voita

täyte:
3dl vispikermaa
1dl sokeria
200g vaniljarahkaa
1ti piparkakkumaustetta
3 liivatetta
tilkka vettä

kinuskipinta:
1,5dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
1,5 liivatelehteä

koristeluun
1dl vispikermaa
2tl vaniljasokeria

Murskaa piparit hienoksi muruksi ja kaada joukkoon voi. Sekoita tasaiseksi ja painele pieni kukka -reunavuoan sisään, pohjalle. Aseta vuoka ensin suoraan tarjoilualustalle.
Laita sitten se jääkaappiin.

Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää joukkoon rahka ja mausteet. Sulata pehmenneet liivatteet tilkassa kuumaa vettä ja kaada kermaseoksen joukkoon. Sekoita ja kaada sitten koko seos vuokaan. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.

Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon pehmenneet liivatteet. Anna seoksen hiukan jäähtyä välillä sekoittaen. Seos ei saa vielä lähteä hyytymään. Kaada sitten varovasti hyytyneen piparitäytteen päälle vuokaan. Laita takaisin kylmään ja anna hyytyä vielä vähintään toiset pari tuntia.

Irrota kakku varovasti vuoastaan. Voit käyttää apuna ohutta veistä.
Koristelua varten vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa, laita pursotinpussiin ja pursota kuvio kiilteen päälle.

Kommentit