Pavlova äidille


 Ihana pavlova on gluteeniton ja hurmaa kaikki herkuttelijat.

Mansikkapavlova noin 8 hlö

4 valkuaista
2dl sokeria
1tl maissitärkkelystä
1tl etikkaa
pieni tippa pinkkiä pastaväriä

2dl vispikermaa
2rkl sokeria
tuoreita mansikoita ja vadelmia

koristeluun kauniit koristetikut

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vahhdon joukkoon. Lisää viimeiseksi etikka. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille kekoon ja levitä hiukan, halkaisija levylle noin 20cm. Tee levyn reunoista hiukan keskustaa korkeammat.

Paista uunissa 100 asteessa noin 2 tuntia.
Marengin tulee olla rapea pinnaltaan, mutta sisältä vaahtokarkkimaisen pehmeää. Anna sen jäähtyä.

Koristele vasta hiukan ennen tarjoilua ettei pohja vety. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kera. Levitä kermavaahto marenkikuoren päälle ja viimeistele tuoreilla marjoilla sekä kauniilla koristetikuilla.

Kommentit