Ihana pavlova on gluteeniton ja hurmaa kaikki herkuttelijat.
Mansikkapavlova noin 8 hlö
4 valkuaista
2dl sokeria
1tl maissitärkkelystä
1tl vaniljasokeria
1tl etikkaa
pieni tippa pinkkiä pastaväriä
2dl vispikermaa
2rkl sokeria
1tl vaniljatahna
tuoreita mansikoita ja vadelmia
koristeluun kauniit koristetikut
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vahhdon joukkoon. Lisää viimeiseksi etikka. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille kekoon ja levitä hiukan, halkaisija levylle noin 20cm. Tee levyn reunoista hiukan keskustaa korkeammat.
Paista uunissa 100 asteessa noin 2 tuntia.
Marengin tulee olla rapea pinnaltaan, mutta sisältä vaahtokarkkimaisen pehmeää. Anna sen jäähtyä.
Koristele vasta hiukan ennen tarjoilua ettei pohja vety. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kera. Levitä kermavaahto marenkikuoren päälle ja viimeistele tuoreilla marjoilla sekä kauniilla koristetikuilla.
Kommentit
Lähetä kommentti