Puolukkamuffinit talveen

Puolukkamuffinit 12kpl

3dl vehnäjauhoja

2dl sokeria

2tl Dr Oetker leivinjauhetta 

1 rkl Dr Oetker vaniljasokeria 

ripaus suolaa

1 dl maitoa

100g voita sulatettuna

2 kananmunaa

3 dl puolukoita

Tuorejuusto-suklaakreemi

100g voita

2dl tomusokeria

100g tuorejuusto (maustamaton tai vanilja)

150g valkosuklaata 
 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja sekoita joukkoon maito, kananmunat sekä sulatettu voi. Sekoita vain sen verran että taikina on sekaisin, älä enempää. Viimeisenä kääntele joukkoon puolukat. Jaa taikina muffinipellille laitettuihin muffinivuokiin. Paista noin 20-25 minuuttia kunnes muffinit ovat kypsiä.

Nosta muffinit jäähdytysritilälle jäähtymään.

Kun muffinit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute.

Sulata suklaa varoen mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä sula suklaa ja sekoita tasaiseksi.  Lusikoi kuorrute pursotinpussiin johon on valmiiksi laitettu 1M tylla. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele puolukoilla tai koristerakeilla, oman maun mukaan.

Pakkaa kauniisti muffinilaatikkoon ja yllätä ystävä!




Kommentit