Runebergintortut perinteiseen malliin


 Runebergintortut 6kpl

100g voita
1dl sokeria (voi laittaa puolet tavallista ja puolet fariini)
1kananmuna
1dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhoja
1dl piparimurua
1tl leivinjauhetta
2-3rkl Disaronno likööriä tai 1-2rkl karvasmanteliaromia

Vatkaa sokerit ja voi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Viimeiseksi disaronno ja sekoita tasaiseksi.
Voitele ja jauhota Wiltonin leivosvuoka hyvin. Jaa taikina koloihin ja paista 175 asteessa noin 20min.
Huom! Et tarvitse käyttää tortuissa vuokien sisäosia.

Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä.
Voit kostuttaa torttuja vesi-disaronno seoksella halutessasi.
Pursota torttuihin niiden jäähdyttyä vesi-tomusokerirenkaat ja lopuksi vadelmamarmeladia renkaan sisään.

Kommentit