tiistai 21. toukokuuta 2013

Kasvispiirakka irtopohjavuoassa


Kasvispiirakka 10-12 hlöä

pohja:
200g voita
4dl vehnäjauhoja
3-4rkl kylmää vettä
ripaus suolaa

täyte:
3 punasipulia
1-2 tl hunajaa
1 tl balsamicoa
mustia kivettömiä oliiveja
nippu tuoretta basilikaa
2 kananmunaa
1,5 dl kermaa
1dl juustoraastetta
suolaa, pippuria
minitomaatteja

Nypi pehmeä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja kylmä vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi. Painele se irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Kuullota silputut punasipulit hunajan kera ja mausta balsamicolla. Kaada sipuliseos piirasvuokaan taikinan päälle. Lisää myös silputut oliivit ja basilika. Sekoita keskenään kerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada kermaseos täytteen päälle. Lisää viimeisenä puolitetut tomaatit ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Nauti lämpöisenä.

Vinkki! Saat piirakasta sähäkämmän lisäämällä chorizo-makkaraa.

Saat kauniit piiraat esille, kun käytät käteviä irtopohjaisia piirasvuokia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti