Iloinen koristeraekakku


Tämän hetken iso hitti on sprinklecake eli valumakakut, joissa on koristerakeita todella paljon, myös kiinni tuossa valumassa. Kakku on hauskan näköinen vaikkakin koristeluun menee aikaa melkoisesti asetellessa rakeet lähes yksitellen.

Koristerae -kakku

5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
täyte:
5dl vispikermaa
kostutukseen:
mansikkamehua
kuorrutus:
200g voita
200g Llama makutomusokeria
1-2 rkl vettä
drip-valuma
3-4 rkl kuumaa vettä


Paista ensin kakkupohja. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen kananmunat. Mittaa sokeria toiseen lasiin yhtä paljon kuin kananmunia on toisessa. Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa lasiin jauhoja saman verran kuin munia ja lisää jauhoihin leivinjauhe.
Kaada munat sokerin kanssa samaan kulhoon.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kakkutikkuun ei tartu taikinaa.
Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita kakkuvuoan pohjalle palanen tuorekelmua, reunoille kannattaa laittaa reunakalvoa. Sen avulla kakun reunoista tulee tasaiset ja siistit.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada hyydykejauhe 1dl kylmää vettä, sekoita ja kaada kermavaahtoon.. Aseta ensimmäinen pohjapala kakkuvuokaan, kostuta ja laita puolet täytteestä sen päälle. Laita toinen pohjapala, kostuta ja kaada loput täytteestä sen päälle. Laita viimeinen pohjapala ja suojaa sen pinta tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Ota kuorrutetta varten voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista reunakalvo sekä tuorekelmun palat.
Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan. Lisää lopuksi tippa (2-3rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian paksulta. Lisää hiukan keltaista pastaväriä.
Laita pursotinpussiin iso tylla ja kreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Ala vasta sitten tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla. Koristele koristerakeilla kakun alareuna ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Sulata candy meltsit mikrossa. Lisää sulaan melts-massaan vähitellen kuumaa vettä pienissä erissä kunnes se on juoksevaa. Melts-massa saattaa mennä ensin todella tiukaksi massaksi, mutta kuumaa vettä lisäämällä se notkistuu. Valuta melts-massa lusikan avulla kylmän kakun reunalle. Koska sula melts jähmettyy kakun kylmän kakun pinnassa melko nopeasti etene vain pätkä kerrallaan. Tee valuma ja koristele se rakeilla. Jatka sitten taas muutama sentti eteenpäin kunnes koko kakku on koristeltu. Kaiken kruunaa värikäs kakunkoriste.

Kommentit