Suklaakakku
300g voita
300g keskitumma callebaut suklaa
3dl ranskankerma
3dl fariinisokeri
6 kananmunaa
2tl vaniljatahna
2tl suola
8dl vehnäjauho
2tl sooda
2tl leivinjauhetta
3dl maitoa
Kuorrute
3dl Kuohukermaa
1dl Callebaut maitosuklaa
2dl Callebaut keskitumma suklaa
Koristeet
Kultahiutaleet
Syötäviä kukkia
Merisuolaa
Lämmitä uuni
175 asteeseen
Voitele KYLMÄ vuoka voisulalla silikonisella sudilla.
Sulata voi ja suklaa. Sekoita siihen ensin ranskankerma, sokeri ja
sitten munat. Lisää taikinaan mausteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
siivilöi taikinaan. Lisää lopuksi maito. Kaada taikina voideltuun
vuokaan.
Huomaa että on tärkeää että uunin on kunnolla lämmennyt kun laitat kakun uuniin! Paista kakkua noin 45 min uunin alatasolla. Testaa kakun kypsyys kakkutikulla tai puisella tikulla. Kumoa kakku heti uunista ottamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.
Kun kakku on täysin jäähtynyt voit kuorruttaa sen. Siirrä kakku pakastimeen siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen. Mittaa suklaa lämmön kestävään kulhoon.
Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Anna seoksen
seistä muutama minuutti ja kääntele sitten tasaiseksi. Sekoittele seosta
kääntelemällä jotta et aiheuta ilmakuplia!
Peitä seos kelmulla ja anna sen jäähtyä huoneenlämmössä kunnes se
paksuuntuu.
Nosta kakku ritilän kanssa ison kulhon päälle ja kaada hitaasti
suklaata kakun päälle. Voit kaataa useamman kerroksen köyttämällä kulhoon
valunutta suklaata uudelleen.
Koristele kakku ja tarjoile!
Tämän kakun kaveriksi sopisi erinomaisesti vadelmat ja pensasmustikat
Hei, näyttää herkulliselta! Monellekohan henkilölle tämä on suunnilleen mitoitettu?
VastaaPoista