Suklaakakku syötävillä kukilla



Suklaakakku

 

300g voita

300g  keskitumma callebaut suklaa

3dl ranskankerma

3dl fariinisokeri

6 kananmunaa

2tl vaniljatahna

2tl suola

1dl Dr. Oetker premium kaakao

8dl vehnäjauho 

2tl sooda

2tl leivinjauhetta

3dl maitoa

 

Kuorrute

3dl Kuohukermaa

1dl Callebaut maitosuklaa

2dl Callebaut keskitumma suklaa

 

Koristeet

Kultahiutaleet 

Syötäviä kukkia

Merisuolaa


Lämmitä uuni 175 asteeseen

Voitele KYLMÄ vuoka voisulalla silikonisella sudilla.

 

Sulata voi ja suklaa. Sekoita siihen ensin ranskankerma, sokeri ja sitten munat. Lisää taikinaan mausteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Lisää lopuksi maito. Kaada taikina voideltuun vuokaan. 

 

Huomaa että on tärkeää että uunin on kunnolla lämmennyt kun laitat kakun uuniin! Paista kakkua noin 45 min uunin alatasolla.  Testaa kakun kypsyys kakkutikulla tai puisella tikulla. Kumoa kakku heti uunista ottamisen jälkeen ritilälle jäähtymään.

  

Kun kakku on täysin jäähtynyt voit kuorruttaa sen. Siirrä kakku pakastimeen siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen. Mittaa suklaa lämmön kestävään kulhoon. 

Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle. Anna seoksen seistä muutama minuutti ja kääntele sitten tasaiseksi. Sekoittele seosta kääntelemällä jotta et aiheuta ilmakuplia! 

Peitä seos kelmulla ja anna sen jäähtyä huoneenlämmössä kunnes se paksuuntuu.

 

Nosta kakku ritilän kanssa ison kulhon päälle ja kaada hitaasti suklaata kakun päälle. Voit kaataa useamman kerroksen köyttämällä kulhoon valunutta suklaata uudelleen. 

 

Koristele kakku ja tarjoile! 

 Tämän kakun kaveriksi sopisi erinomaisesti vadelmat ja pensasmustikat


 

Kommentit

  1. Hei, näyttää herkulliselta! Monellekohan henkilölle tämä on suunnilleen mitoitettu?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti